Over ons

Stap binnen bij Buchbar. Hier vind je iets lekkers te drinken, eten om je vingers bij af te likken, een goed boek en het is net zo gezellig als thuis, maar met dat verschil dat je niet zelf de afwas hoeft te doen. Vijf dagen per week is Buchbar jouw tweede woonkamer, je home away from home, met een droomboekenkast, een goedgevulde koelkast en de lekkerste koffie.

'Om te overleven, moet je verhalen vertellen', schreef Umberto Eco. Geef ons een verhaal om te lezen en een goede kop koffie en wij prijzen ons al gelukkig. Zo moet het in onze boekenbar ook zijn. Buchbar is een plek om samen te komen of je juist terug te trekken en even te ontsnappen aan de waan van de dag. Waar je uren kunt zitten en tussen de boeken kunt snuffelen, een potje schaak kunt spelen, rustig wat kunt werken of studeren of voor een vlugge koffie voor onderweg. 

Buchbar is een gecureerde boekwinkel in het centrum van Antwerpen. Voor ieder boek dat in onze winkel ligt, steken we ons hand in het vuur: we zijn er rotsvast van overtuigd dat iedereen de boeken gelezen moet hebben die bij ons in de winkel liggen. We zijn gespecialiseerd in literatuur met een sterke focus op vertaalde literatuur en klassiekers. Je vindt bij ons boeken van kleine literaire uitgeverijen en een ruime selectie klassiekers uit de wereldliteratuur. Ook nieuw literair schrijftalent geven we graag een podium evenals getalenteerde dichters. Voor de jonge lezers hebben we een selectie van de mooiste kinderboeken. Laat je inspireren door ons aanbod en ontdek je nieuwe lievelingsauteur. Op zoek naar een boek? Wij adviseren graag. Benieuwd naar de titels die we in de winkel hebben staan? Neem een kijkje in onze webshop om een idee te krijgen van ons aanbod. Niet kunnen vinden wat je zoekt? We kunnen (zo goed als) alles bestellen. Laat ons weten waar je naar op zoek bent.

Buchbar is tegelijkertijd ook een ontmoetingsplek voor literatuur- en cultuurliefhebbers. Maandelijks organiseren we een leesclub waar we met een moderator en de auteur of een kenner van het boek zowel nieuw literair talent als klassiekers bespreken. Ook organiseren we poëzie-, en schaakavonden, lezingen boekenmarkten en boekpresentaties. Bekijk onze agenda om te kijken welke evenementen we de komende periode gaan organiseren.

Naast boekhandel is Buchbar uiteraard ook een koffiebar. Omdat bij goede boeken, goede koffie hoort, maken we gebruik van lokaal gebrande koffie van Normo. Voor bij de koffie hebben we iedere dag vers gemaakte taarten en ander gebak. Hiervoor hebben we ons laten inspireren door het lievelingsgebak van beroemde auteurs. Zo serveren we kokoscake naar een recept van Emily Dickinson en Jack Kerouacks appeltaart. Je kan bij Buchbar ook terecht voor een simpel ontbijt, lunch en apero. 

Daarnaast hebben we met Karakters ons eigen online literair platform en onafhankelijke uitgeverij. Ons platform bestaat intussen drie jaar en is een plek waar we wekelijks artikelen publiceren over literatuur. We publiceren geen recensies, maar schrijversportretten en de verhalen achter de verhalen. Met onze uitgeverij geven we ondergesneeuwde klassiekers een tweede kans. Enkele boeken die we opnieuw leven hebben ingeblazen, zijn Het naakte leven van de Italiaanse Nobelprijswinnaar Luigi Pirandello en De poort van de Japanse auteur Soseki Natsume.

En last, but not least: Als je een veellezer bent of kent, dan hebben we bij Buchbar het beste cadeau dat je jezelf of iemand anders kunt geven!

Altijd korting op alle boeken die je koopt? Sluit een Buchbarpas af voor €20 per jaar en krijg altijd 10% korting op elk boek dat je bij ons koopt. Ook krijg je van ons een welkomstcadeau en voorrang op reservaties voor onder andere de leesclub.
Buchbarpas

Een jaar lang 10% korting op elk boek dat je bij ons koopt.

€20,00