Over ons

Stap binnen bij Buchbar: het enige Petit Grand Café in Antwerpen. Hier vind je iets lekkers te drinken en eten om je vingers bij af te likken, gaande van een eenvoudig ontbijt tot lunch en dagelijks huisgemaakt gebak. Buchbar is tegelijkertijd een gecureerde boekhandel met een uniek aanbod literatuur in de stad en is zes dagen per week jouw tweede woonkamer.

Buchbar is gevestigd in een historisch pand in de Scheldestraat in Antwerpen waar de authenticiteit van afspat. In het pand zijn onder andere de originele tegels van de slagerij die er ooit zat bewaard gebleven evenals de oorspronkelijke vloeren. Vanuit die rijkdom aan geschiedenis en verhalen, vertellen we nu dat van ons.

Buchbar hebben we voor jou opgezet als een plek om samen te komen of waar je je juist terug kan trekken om even te ontsnappen aan de waan van de dag, bijvoorbeeld met een goed boek. Buchbar is een open huis waar je in een warme omgeving nieuwe mensen ontmoet of waar je rustig wat kan zitten werken of studeren.

Met Buchbar willen we een plek creëren waar tal van nieuwe verhalen ontstaan, maar waar je tegelijkertijd met nog meer verhalen in aanraking komt. Zo hebben we alles in Buchbar alles aan literatuur gelinkt en biedt het huis aan onze eigen gecureerde literaire boekhandel. Voor ieder boek dat in onze winkel ligt, steken we ons hand in het vuur: we zijn er rotsvast van overtuigd dat iedereen de boeken gelezen moet hebben die bij ons in de winkel liggen. We zijn gespecialiseerd in literatuur met een sterke focus op klassiekers en vertaalde literatuur. Je vindt bij ons boeken van kleine literaire uitgeverijen en een ruime selectie klassiekers uit de wereldliteratuur. Ook nieuw literair schrijftalent geven we graag een podium evenals getalenteerde dichters. Voor de jongste lezers – maar wij worden er zelf ook heel blij van – hebben we een selectie van de mooiste kinderboeken. Laat je inspireren door ons aanbod en ontdek je nieuwe lievelingsauteur. Op zoek naar een boek? Wij zoeken samen met jou naar het pareltje waarnaar jij op zoek bent. Vertel ons jouw muziek- of filmfavorieten. We gebruiken ze als referentie. Meer weten over onze boekhandel, onze visie en waarom we met overtuiging kiezen voor vertaalde literatuur? Het volledige verhaal achter onze boekhandel ontdek je hier.

Met Buchbar geven we ook zelf boeken uit. Ieder jaar geven we een aantal vergeten klassiekers uit de wereldliteratuur opnieuw of voor het eerst uit in ons taalgebied. Enkele klassiekers die we reeds hebben uitgegeven zijn Het naakte leven van Nobelprijswinnaar Luigi Pirandello en Moederland van een van de eerste feministische schrijfsters Charlotte Perkins Gilman. Ontdek al onze eigen uitgaven.

Naast eigen boeken, maken we ook exclusieve literaire prints, wenskaarten en allerhande gadgets. Ben je op zoek naar een portret van je literaire idool of een exclusieve literaire wenskaart? Snuister dan even door onze exclusieve merchandise.

Meer weten over Buchbar? Kom ons ontdekken in de Scheldestraat 79 in Antwerpen. Wil je voor je komt alvast even door onze menukaart bladeren? Dat kan natuurlijk altijd. Zeker zijn van een tafeltje tijdens je bezoek aan Buchbar? Je kan altijd een tafel reserveren kan door ons een mail te sturen.

Vergeet je trouwens niet in te schrijven voor onze boekenbrief wanneer je op de hoogte wil blijven van alles wat we doen, op zoek bent naar leesinspiratie en exclusieve acties en promoties wil ontvangen.