Leesclub

Er gaat niets boven het helemaal kunnen opgaan in een verhaal, door de rest van de wereld even buiten te sluiten. Alleen jij en je boek. Maar dat wil niet zeggen dat het niet heel fijn of verrijkend kan zijn om er achteraf met anderen over te praten. Daarom riepen Buchbar en literair platform Karakters een leesclub in het leven!

Samen praten over een boek als het nog vers in je geheugen zit, om zo misschien iets te ontdekken waar je overheen hebt gelezen, om de symboliek beter te begrijpen of als startpunt om over actuele thema's te praten, dat is het idee van de Buchbar-leesclub. De boeken die we lezen gaan van literaire klassiekers zoals Madame Bovary van Gustave Flaubert tot de debuutroman van de nieuwe literaire superster die je absoluut gelezen moet hebben.

Iedere derde donderdag van de maand organiseren we in samenwerking met literair platform Karakters een exclusieve leesclubavond. In een select gezelschap van tien tot maximaal vijftien personen gaan we samen met een moderator in gesprek over het boek dat we gelezen hebben. Voor iedere leesclubavond nodigen we daarnaast een speciale gast uit – bijvoorbeeld de vertaler, uitgever of de auteur zelf – om mee te komen praten over het boek en je misschien zelfs op een andere manier naar het boek te leren kijken.

Wil je graag meedoen met onze leesclub? Dat kan voor één keer of meerdere edities en is gratis, maar je moet wel vooraf een plaats reserveren voor de avond(en) die je wilt bijwonen. De boeken die we met de leesclub lezen kan je aanschaffen via onze webshop of natuurlijk in onze boekhandel. Een overzicht van de boeken die we de komende maanden gaan lezen, vind je hieronder in de agenda terug. Daar kun je meteen ook een plekje reserveren. We hopen je snel te mogen verwelkomen tijdens een van de avonden!