Ontdek onze boekenbrief: maandelijks gidsen we je door de wereld van de letteren

Ben je op zoek naar leestips die verder gaan dan het aanraden van de huidige bestsellers? Wil je je graag verdiepen in de wereld van de letteren maar weet je niet waar te beginnen? Wil je graag vergeten pareltjes uit de wereldliteratuur ontdekken? Schrijf je dan in voor onze boekenbrief en laat je door ons gidsen doorheen de wereld van de literatuur.

Iedere maand schrijven wij, Jochen en Robin van Buchbar, een boekenbrief waarin we jou als lezer gidsen door de literatuur. Voor iedere brief die we schrijven, selecteren we een bepaald thema of onderwerp. Concreet gaat dat van thematische boekenbrieven over literaire stromingen zoals de Beat Generation tot het ontdekken van de lievelingsboeken van iconen als Susan Sontag en David Bowie. Ook ontdekken we in onze boekenbrief samen de literatuur uit bepaalde landen zoals Tsjechië of Japan of lichten we de fondsen uit van kleine, literaire uitgeverijen die doorgaans minder aandacht krijgen van de grote media en boekhandels.

In onze boekenbrief houden we je daarnaast op de hoogte van alle activiteiten die we met Buchbar organiseren en hoor je als eerste wanneer we weer een tweedehands boekenmarkt organiseren. Iedere boekenbrief bevat daarnaast een persoonlijke promotie of actie. Dat kan gaan van korting op de boeken die we uitlichten tot een exclusief literair cadeautje bij de bestelling van een boek naar keuze.

Wil je graag dat we een boekenbrief over een bepaald thema of onderwerp schrijver? Of dieper in het leven duiken van een specifieke auteur? Schrijf ons een briefje terug en laat ons weten waar onze volgende boekenbrief over zou moeten gaan!

 

 

Eerdere edities van onze boekenbrief gemist? Hieronder vind je een overzicht terug van de boekenbrieven die we al op de wereld hebben losgelaten. 

#1 Ontdek de lievelingsboeken van Susan Sontag. In deze boekenbrief duiken we in de boekenkast van Susan Sontag en gaan dieper in op enkele van haar lievelingsboeken van onder anderen W.G. Sebald, Robert Walser en Jorge Luis Borges.

#2. Grasduinen in de Tsjechische literatuur. Iedereen kent Franz Kafka, maar er zijn nog heel wat andere Tsjechische auteurs die je aandacht verdienen. Samen duiken we in de rijke geschiedenis van de Tsjechische literatuur.

#3 Ontdek de lievelingsboeken van David Bowie. We nemen samen met jou de leeslijst van David Bowie door die hij zelf samenstelde. Met aandacht voor onder anderen Truman Capote en Angela Carter.

#4 Wie wint de Nobelprijs voor Literatuur? Ieder jaar speelt deze vraag weer op. Samen duiken we in de oeuvres van de auteurs die volgens ons het meeste kans op de Nobelprijs maken – of die prijs zonder enige twijfel zouden verdienen.

#5 Lang leve het kortverhaal! Het kortverhaal wordt vaak bestempeld als het kneusje van de literatuur. Mensen lezen liever novellen en romans. Onterecht volgens ons. We lichten enkele van onze favoriete schrijvers van kortverhalen uit met aandacht voor onder anderen Luigi Pirandello en Clarice Lispector.

#6 Een duik in de Japanse literatuur. Iedereen kent Haruki Murakami, maar de Japanse literatuur is veel en veel rijker. Samen duiken we met jou in de Japanse letteren van vroeger tot nu.